Opgegroeid met raskatten
Al van jongs af aan ben ik opgegroeid met raskatten. Mijn ouders hadden Perzen. Later een Abessijn en een Maine Coon. Toen ik op mijn zelf ging duurde het daarom ook niet lang voor dat ik zelf twee reuze van Maine Coon katers in huis had. Het is dus ook niet zo vreemd dat 5-sterren Kattenhotel In2Cats gespecialiseerd is in raskatten. Natuurlijk zijn ook huiskatten of te wel (Europese) kortharen van harte welkom in ons hotel.

Van Britse Korthaar tot Siberische Boskat
Inmiddels kent In2Cats vele graag terugkerende hotelgasten onder de raskatten. Waaronder de Abessijn, Bengaal, Oosterse Korthaar, Siamees, Burmees, Pixiebob, Chartreux, Blauwe Rus, Turkse Angora, Britse Langhaar, Heilige Birmaan, Scottisch Fold, Exotic Shorthair, Noorse Boskat, Siberische kat, Turkse Van en de Pers (Perzische kat). Vanwege onze eigen Cattery in voorheen Maine Coons en nu Ragdolls vinden met name veel eigenaren van Maine Coons en Ragdolls hun weg naar Kattenhotel In2Cats in Heerhugowaard. Van deze twee rassen, maar ook van de Britse Korthaar hebben wij ook veel kennis en ervaring mee. Het is daarnaast erg leuk om te zien dat de groep van de vaste Maine Coon, Ragdoll, Britse Korthaar en Bengaal katten groeit. Waarbij je echt merkt dat ras echt ras aantrekt. Ze zoeken regelmatig interactie met elkaar, gaan samen spelen of slapen.

Bijzondere rassen
Naast de meer bekende rassen hebben wij bij Kattenpension In2Cat ook ervaring met de bijzondere rassen zoals de Devon Rex, Selkirk Rex, Peterbald, Sphynx en de Savannah. Deze rassen vragen veelal een andere verzorging of benadering. Zoals bijvoorbeeld de zonnebescherming en het wassen van de Sphynx. Savannah katten hebben net als de Bengalen behoefte aan veel ruimte om hun energie kwijt te raken. Ook klinken ze anders en zijn ze in hun hele doen en laten een stuk excentrieker. Kattenhotel In2Cats vindt het fantastisch om dit ras af en toe te logeren te hebben. Wel raden wij altijd aan om Savannah of Bengalen met een iets pittiger karakter eerst een keertje te laten proeflogeren om te kijken hoe het gaat in de groep. Uiteraard is verblijf in een VIP kamer met buitenverblijf ook mogelijk mocht het in de groep niet gaan of vanwege voer/medische redenen.